Reeds als kind stond Gerard Joling graag in het middelpunt van de belangstelling. En dat is na al die jaren nauwelijks veranderd. Deze paradijsvogel zingt graag de sterren van de hemel en is een volbloed stemmingmaker.

 

Doorbraak
Gerard Joling begint zijn carrière voor het voetlicht als dressman en fotomodel. Hij is dol op de camera en de camera is gek op hem. In 1985 doet Gerard mee aan het populaire televisieprogramma De Soundmixshow. Nadat hij een derde plaats heeft behaald in de finale, verschijnt zijn eerste nummer 1 hit (‘Love is in your eyes’) en weet heel Nederland wie Gerard Joling is. Ook internationaal breekt de zanger op spectaculaire wijze door. Zijn album ‘No More Bolero’s’ wordt in maar liefst tweeëntwintig landen uitgebracht en staat wekenlang op nummer 1.

Hilarisch
In 1988 vertegenwoordigt Gerard Joling ons land tijdens het Eurovisie Songfestival in Dublin waar hij in de top tien eindigt met het liedje ‘Shangri La’. In de jaren negentig maakt Gerard zijn debuut als televisiepresentator in het programma Karaoke op 4 van RTL 4. Hij is ook met grote regelmaat te gast bij Carlo Boszhard en Irene Moors in Life and Cooking  en bij SBS 6 presenteert hij programma’s als De Waarheid en Shownieuws. Vanaf 2005 treedt Gerard Joling met René Froger en anderen ook op in de gelegenheidsformatie De Toppers. Vanaf 2007 geeft hij bovendien succesvolle soloconcerten in Ahoy. Daarnaast presenteert Gerard tal van grote talentenshows en schittert hij in diverse hilarische reallifesoaps. In 2004 trekt Only Joling vele kijkers en vergezeld van zijn ‘valse nicht’ Gordon viert Gerard triomfen met het programma Joling & Gordon Over De Vloer.

Hits
Door alle nevenactiviteiten zou je bijna vergeten dat Gerard Joling in de eerste plaats zanger is en blijft. In 2007 bereikt zijn single ‘Maak Me Gek’ de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten. Er volgen hits als ‘Blijf Bij Mij’, ‘Ik Hou d’r Zo Van’ en ‘Laat Me Alleen’. In 2010 viert Gerard zijn vijfentwintigjarig jubileum als artiest. In oktober 2013 verzorgt hij twee (volledig uitverkochte) concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam. En met het programma Effe geen cent te makken haalt hij, herenigd met Gordon, wederom hoge kijkcijfers. Gerard Joling: met recht een Topper!

 

© Quality Bookings – Almere

 

Gerard Joling spreekt graag over:

Gerard Joling boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Gerard Joling. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21