Brainpower is de artiestennaam van de Nederlandse rapper Gerrit-Jan (Gert-Jan) Mulder.

Door Merg & Brain
Voor die tijd heeft hij ook al succes, maar in 2002 breekt Brainpower definitief door. Hij wint niet alleen een Zilveren Harp, maar ook een TMF Award voor Beste Rap Act Nationaal. Dat jaar verschijnt ook zijn tweede album, ‘Verschil moet er zijn’, de opvolger van zijn alom bejubelde debuutalbum ‘Door Merg & Brain’.

Gevoel voor taal
Aan zijn teksten besteedt Brainpower altijd veel zorg. Hij laat zich daarbij inspireren door politiek, films, muziek en de actualiteit. Brainpower rapt over een verscheidenheid aan thema’s, zoals liefde, dood, frustratie en hypocrisie. Zijn gevoel voor taal combineert hij geraffineerd met zijn passie voor hiphop. Zijn derde studioalbum, ‘Even Stil’, verschijnt in 2006. In 2007 is Brainpower ook te zien in de succesvolle jeugdfilm Afblijven naar het gelijknamige boek van Carry Slee. In 2008 verschijnt het dubbelalbum ‘Hart & Hard’ en krijgt Brainpower een State Lifetime Achievement Award. Een jaar later ontvangt hij platina voor de verkoop van meer dan 200.000 platen, cd’s en dvd’s. Brainpower treedt ook op in de Verenigde Staten. Hij schrijft teksten voor andere artiesten, werkt aan verschillende projecten en is een veelgevraagd spreker en jurylid.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Brainpower spreekt graag over:

Brainpower boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Brainpower. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21