De Zeeuwse band Bløf draait al jaren mee in de Nederlandse muziekwereld. De groep werd onder andere bekend met grote hits als Liefs uit Londen, Aan de kust en Dansen aan zee. U kunt Bløf inhuren voor een grandioos optreden.

Liefs uit Londen
Bløf werd in 1992 opgericht en de band bracht het eerste album in eigen beheer uit. Het duurde tot 1998 voordat de band definitief doorbrak. De single Liefst uit Londen werd een grote hit waardoor de band in een klap bekend werd. Het tweede album Helder werd dan ook een groot succes. Vervolgens werden ook de live-versies van de nummers Aan de kust en Wat zou je doen, die oorspronkelijk op het debuutalbum stonden, grote hits.

Het derde album Boven werd opnieuw een succes na de hitsingle Harder dan ik hebben kan. Ook kwamen de singles Niets dan dit en Zaterdag van het album. Het volgende album was Watermakers. De single die voorafging aan het album, Dansen aan zee, werd een groot succes en ook Hier en Ze is er niet sloegen aan bij het publiek.

In 2001 overleed drummer Chris Götte na een verkeersongeluk. De band besloot door te gaan en vond een nieuwe drummer in Norman Bonink. Met het nieuwe bandlid werd het vijfde album Blauwe Ruis uitgebracht. De nummers Dichterbij dan Ooit en Mooie dag eindigden hoog in de hitlijsten.

Counting Crows
Het album werd opgevolgd door de plaat Omarm waar hits als Hart tegen hart, Dat wij dat zijn en Barcelona op stonden. In 2004 scoorde de band bovendien een nummer 1-hit met het nummer Holiday in Spain, een bewerking van een nummer van de Counting Crows.

Twee jaar later kwam het album Umoja uit. Op het album stonden dertien nummers uit evenzoveel verschillende landen, die in samenwerking met een lokale artiest tot stand waren gekomen. De single Aanzoek zonder ringen werd opnieuw een nummer 1-hit en ook de nummers Hemmingway, Mens, Een manier om thuis te komen en Donker hart werden hits.

Hetzelfde jaar stond Bløf bovendien voor het eerst op Pinkpop en organiseerde de band het eerste popfestival Concert at Sea. Ook konden fans die het album Umoja legaal hadden gekocht, gratis het extra album Bløf XXS downloaden.

In 2007 kwam vervolgens de documentaire Umoja Live: Een manier om thuis te komen uit. Bovendien werd het nummer Alles is liefde, de titelsong van gelijknamige film de derde nummer 1-hit van de band.

Het nieuwe album Oktober kwam in 2008 uit en de gelijknamige single werd opnieuw een nummer 1-hit. In het voorjaar kwam het tweede deel van het album genaamd April uit. Dit album haalde direct de eerste plaats in de Album Top 100.

In 2011 lanceerde de band het rockalbum Alles blijft anders. Het nummer Wijd Open van deze plaat was het themanummer van  Serious Request. Een jaar later ontving de band de Radio 2 Mijlpaalprijs, een oeuvreprijs die werd uitgereikt voor het 20-jarig bestaan van Bløf.

Wilt u Bløf boeken voor een optreden? Neem dan snel contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Blof spreekt graag over:

Blof boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Blof. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21