Ben Cramer is een instituut in de Nederlandse artiestenwereld. In de jaren zestig van de twintigste eeuw scoorde hij al hits als Zaizaizai en in 1973 vertegenwoordigde hij ons land op het Eurovisie Songfestival. In latere jaren schittert hij in musicals. En zijn stem heeft nog niet aan kracht ingeboet.

De Oude Muzikant

De in Amsterdam geboren Ben Cramer (eigenlijk Kramer) is altijd geïnteresseerd geweest in muziek. In 1967 behaalt zijn eerste single Zaizaizaizai de zevende plaats in de hitparade. Op deze single volgen nog vele hits, waaronder ‘De Clown’ en ‘De Oude Muzikant’, en succesvolle albums. In de volgende jaren maakt Ben Cramer tournees door Australië, Bulgarije, Japan en Las Vegas, waar hij tientallen optredens verzorgt in de meest gerenommeerde clubs.

Musicals
Na een rustige periode komt hij na 1982 sterk terug met een nieuwe reeks successen. In 1986 komt hij terecht bij het Nooy’s Volkstheater en in 1989 speelt hij Juan Peron in de musical EVITA bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, een rol die hij ook in de Verenigde Staten vertolkt.
In het seizoen 1991-1992 schittert hij in de musical CHICAGO (Koninklijk Ballet van Vlaanderen). Vanaf augustus 1993 vertolkt hij vervolgens de hoofdrol in de THE PHANTOM OF THE OPERA. In januari 1997 speelt hij nogmaals Peron in het Koninklijk Theater Carré.
In september 1999 speelt Cramer de hoofdrol van Grimaldini in de voorstelling PINOKKIO (Studio 100). Tussen augustus 2001 en augustus 2003 vertolkt hij de rol van Zoser in de musical AIDA (Joop van den Ende Theaterprodukties).
En van januari 2004 tot mei 2004 speelt hij in de musical ROMEO & JULIA de rol van Broeder Lorenzo.
In 2006 en 2007 is hij te zien in de musical CHESS, en in seizoen 2008-2009 schittert hij in de musicalversie van Op Hoop van Zegen.

Naast zijn theateractiviteiten blijft Ben Cramer ook werken aan zijn solocarrière. In 1995 verschijnt een van zijn beste albums: MUSICAL EMOTIONS. Daarnaast is hij veelvuldig op de vaderlandse podia te vinden met zijn vertolkingen van eigen successen en musical-melodieën.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Ben Cramer spreekt graag over:

Ben Cramer boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Ben Cramer. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21