De razend populaire rapper van Marokkaanse afkomst Ali B is van vele markten thuis en bewijst dat dagelijks met succesvolle optredens in verschillende hoedanigheden. Als zanger, presentator of stand-upcomedian.

‘Lijpe Mocro’
Ali B, voluit Ali Bouali, is op 16 oktober 1981 in Zaanstad geboren. Op tweejarige leeftijd verhuist hij naar Amsterdam en daar maakt hij kennis met hiphop. De jonge Ali leert de rhymes van de nummers van Osdorp Posse uit zijn hoofd en ontwikkelt zo een nieuw talent: rappen. Na een tijdje begint hij zijn eigen teksten te schrijven. Nadat hij op zijn veertiende is verhuisd naar Almere, treedt Ali steeds vaker op. Dankzij zijn energieke optredens stijgt zijn roem snel en heeft iedereen het over ‘die lijpe Mocro’ of ‘Ali Baba’. In 2002 tekent hij een overeenkomst met Warner Music, die uitmondt in de release van de single ‘Waar gaat dit heen’. Daarop stromen de aanvragen voor optredens binnen. Na ‘Waar gaat dit heen’, besluit hij samen met zijn management een eigen label te starten. Zijn debuutalbum ‘Ali B vertelt het leven van de straat’ scoort erg goed en Ali begint een gelijknamige theatertour. In 2004 scoort hij met Marco Borsato een nummer 1 hit met het nummer ‘Wat zou je doen’. Vervolgens sleept Ali B de ene prijs na de andere prijs in de wacht en timmert hij aan de weg met theatershows.

Op volle toeren
In 2005 maakt Ali B de zevendelige televisieserie Rap Around The World, waarbij hij ontwikkelingslanden bezoekt en laat zien in welke situatie de jongeren daar (over)leven. De rapper krijgt ook een wassenbeeld bij Madame Tussaud. In 2006 staat Ali weer op het podium met Marco Borsato in diens concertreeks Symphonica in Rosso. In april en mei 2008 is Ali B op de buis met zijn programma De Flat van Ali B. In 2011 volgt de serie Ali B op volle toeren. Sinds 2013 treedt Ali B op als coach bij The Voice of Holland en sinds 2014 presenteert hij het programma Ali B en de 40 wensen.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Ali B spreekt graag over:

Ali B boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Ali B. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21