Acda en De Munnik is een Nederlands cabaret- en zangduo dat hits scoorde met nummers als Ren Lenny ren en Niet of nooit geweest. U kunt Acda en De Munnik inhuren voor een optreden.

Kleinkunstacademie
Thomas Acda en Paul de Munnik leren elkaar kennen op de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Het tweetal gaat samen muziek maken en schrijft een theaterprogramma met de titel Waarom zweeg Sam?. In 1993 studeren ze samen af met de productie Spectacle Coupé, waarmee ze de Pisuisse-prijs winnen.

In 1995 maakt het duo het theaterprogramma Zwerf’on. De liedjes uit deze succesvolle show, waarin zij op gitaar worden bijgestaan door David Middelhof, brengen zij uit op hun debuutalbum Acda en De Munnik.

De eerste hitsingle komt uit hun tweede theaterprogramma Life is what happens to you while you’r busy making other plans – John Lennon. Ook van dit programma wordt een muzikaal album gemaakt en het nummer Niet of nooit geweest wordt een grote hit, die uiteindelijk de tweede plaats in de Top 40 haalt. Ook de nummers Laat me slapen en Het regent zonnestralen worden succesvol.

Acda en De Munnik gaan zich vervolgens steeds meer concentreren op optredens waarbij muziek de hoofdmoot vormt. Het duo brengt het album Op voorraad uit en gaat het theater in met het programma It’s only cabaret but I like it. Het volgende muziekalbum dat wordt uitgebracht is Hier Zijn. De single De Kapitein (deel 2) wordt een hit. In 2001 wordt vervolgens een album samen met het Metropole Orkest uitgebracht.

Ren Lenny Ren
Voor het album Groeten uit Maaiveld kiest het tweetal ervoor om muziek te schrijven zonder een theaterprogramma te maken. De eerste single Ren Lenny ren wordt een groot succes en ook Groeten uit Maaiveld wordt door het publiek gewaardeerd.

Vervolgens maken Thomas Acda en Paul de Munnik een muzikaal uitstapje met De Poema’s, een project samen met Van Dik Hout. Het nummer Zij maakt het verschil wordt een grote hit. Ook brengen zij het album Liedjes van Lenny uit. In 2005 wordt de cd opgevolgd door het album Adem.

Na een korte onderbreking in de samenwerking komt in 2007 het album Nachtmuziek uit. Ook beginnen zij een nieuwe tour langs de theaters. In 2010 en 2011 wordt de theatershow opgevolgd door de shows ODE en ODE II. Samen met Nick & Simon scoren zij in deze periode opnieuw hits. Acda neemt met Nick Schilder het nummer Sterker nu dan ooit op, dat de eerste plek in de Single Top 100 belandt. Het nummer van De Munnik met Simon Keizer volgt op de tweede plek.

In 2011/2012 staat het duo opnieuw in de theaters met het programma ‘t Heerst. Omdat zij denken deze show niet meer te overtreffen kondigen zij in 2014 hun afscheid als duo aan.

Tot maart 2015 treden zij echter nog samen op. Wees er dus snel bij om te genieten van een optreden van Acda en De Munnik. Wilt u Acda en De Munnik boeken voor een concert? Neem dan contact met ons op.

Biografie © Quality Bookings – Almere

Acda en de Munnik spreekt graag over:

Acda en de Munnik boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Acda en de Munnik. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21